Thursday, July 07, 2011

Contest Pantun Ramadhan

Ramadhan dah dekat, maknanya Aidifitri semakin hampir. Mesti ramai kaum wanita yang mula terfikir pasal color baju, new set of makeup, color rambut dan sebagainya...

Makna Ramadhan sangat besar untuk kita semua. So, aku nak ambil kesempatan untuk memberi sesuatu kepada followers yang sudi menjadi rakan alam mayaku.

Oleh kerana aku ada beberapa produk kecantikan yang belum diguna/ dibuka (kebanyakannya free-gift dari beauty shop) maka aku nak buat contest (untuk tarik ramai follower hehehehe...) sebagai penentu hadiah-hadiah berkenaan akan diberikan pada siapa:
1. The Body Shop’s “The Sparkler: All Over Shimmer”

2. The Body Shop Natrulift Firming Night Cream and Natrulift Softening Toner

3. The Body Shop Love Gloss: Pink

4. The Body Shop Tailored Cheek Tint Blush Teinte Sur- Mesure

5. Avon Black Eyeliner

* Tarikh tutup: 1 Ramadhan. Keputusan akan diumumkan dalam masa seminggu selepas itu. Jangan bimbang, aku adalah pemantun daerah suatu ketika dahulu (promote sket hehehehe) dan seorang lagi rakan aku yang memang agak pakar Bahasa Melayu, Cik Eydah (anda disarankan untuk follow blog beliau) akan membantu aku untuk menilai pantun-pantun anda. Sila rujuk syarat-syarat yang diberikan satu persatu kerana penilaian akan dibuat berdasarkan semua syarat-syarat yang diberikan.

* Jumlah hadiah akan bertambah sekiranya penyertaan menggalakkan. Sekiranya ada blogger dari kaum Adam yang nak join, anda dialu-alukan dan saya akan mencari hadiah yang sesuai untuk anda.

Syarat-syarat:

a) Jadi follower blog ini dan http://barefootedladymariah.blogspot.com/
b) Buat ucapan ramadhan untuk aku dalam bentuk pantun (boleh buat dalam 2 kerat, 4 kerat atau 6 kerat mengikut kreativiti masing-masing dengan rima yang betul).
c) Karya haruslah original dan tidak pernah disiarkan di mana-mana blog/ buku/ majalah ataupun website.
c) Letak banner contest kat tepi blog anda dan linkkan ke blog ini.
d) Letak gambar contest ini pada post anda kemudian diikuti dengan pantun (sila rujuk contoh di bawah)
e) pastekan url anda ke sini untuk tujuan penghakiman


Mana sarangnya si burung tempua,
Tempat menumpang lebah berbisa;
Salam Ramadhan untuk semua,
Semoga puasa diberkati yang Esa.

34 comments:

Abby Salvatore said...

akan join contest ini...:)
cari idea dulu ok..

cantik sudah blog ni...manessss!

ladymariah said...

thanks.. hehehhe... kiut kan my blog mcm aku hahahhahaa. muntah!

baby said...

erm...baru kew blog niih..
hohohh..
mcm nk joiin lorrhh..
terima kasih daun keladi sebab be my followers yea~
i'm follow u bck..
smg ukhuwah trus terjalin k...
erkk..hadiiah saguhati ade tak??
erm..bnner tuh piic sis tuh ek??

Abby Salvatore said...

moi.mcmana mau tnguk ko punya previous post ni?coz xda ikon older post/ newer post/home...

Ms.Az said...

lama dah tak buat pantun.. sebab bukan bidang tim. hehe

ladymariah said...
This comment has been removed by the author.
ladymariah said...

alamak... so mcmana mau letak home, next and prv post link tu?

Sue Zaman said...

hai... tq. sue xpandai lah pantun2 nie tp akan usahakan jgk yer. nnt sue join k

anismelon said...

tenks yup invite anis..anis akan join nanti ye..;)

Abby Salvatore said...

http://missgaban.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan.html

done!

aku x tau camana mau buat tu link home n suma tu...

oya!I oso tagged u untk contest ini ya...

http://missgaban.blogspot.com/2011/07/contest-tagline-kreatif-by-alyaesprezzo.html

fiQ'Ra said...

dear, nak join....tapi button folow ilang..camne ek? :(

ladymariah said...

sue: tak kisah la pandai ke tak yg penting kita b'usaha utk mengingati khazanahberharga ni. jgn lupa join k :)

anis: jgn lupa tau...

KJ: thanks :) menang or tak akan dpt hadiah saguhati :D

fiqra: button follow kat bawah "blogger tegar".

NasZ said...

tak jumpa butang follow blog ni..camne nak follow ni?

MOHD NASER.com

NuReLLe said...

maseh invite..insyaAllah i join..tgh carik idea..:D

pyejal said...

ken gi sekolah balik ni nak reka pantun mantap!

klik untuk entri terkini
pyejal weblog

ladymariah said...

sorry guys i masih kat oversea. petang ni balik masia esok keje. so pastu baru i buat balik page ni how to put follow button. thanks for the support guys... i betul 2 appreciate!

Sue Zaman said...

hai lady mariah... im back :)

ok nie pantun cik sue yer...

http://suemylife.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan.html

sila2 lah tgk n pertimbangkan ok

tq

ladymariah said...

thanks for joining, sue...

pyejal said...

"salam Ramadhan untuk Lady Mariah" atau "Salam Ramadhan Daripada Lady Mariah"?
Semoga berjaya! :)

terjah entri terkini di:
pyejal weblog

baby said...

siap bha..!!
hehee...
jom tgk kamek punyo link:

http://nonasani.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan.html

if anytink wrong...,plis tell me cepat2 taw!!
heheee..i want to be one of da winner laa..can i??
hehee...erm..check ok~

ladymariah said...

thanks for joining.. aku nak pantun yg ditujukan utk aku :)

AyiLarimA said...

nanti Mira join ye contest ni.. ngah m'cari idea.. :) papepun thanx ye cox invite Mira

http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html

kaseh suchi said...

tenkiu ajak kite join kontest ni...

walopun x pandai sangat kite cuba jugak..hehe
layan jela

http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan.html

id folower: kaseh suchi

ladymariah said...

thanks sebab join... gud luck ya... i akan tambah hadiah dari masa ke semasa...

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

http://thrulinzlens.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan.html

Itu je yang saya termampu untuk karang...
Thank you for the chance

ladymariah said...

gud luck ya...

newblogger said...

nk join contest..tp kn sy x jumpe kamu nya butang follow..cm ne ek???

ladymariah said...

kat bawah follower tu ada "join this site" kan? click kat sana je utk follow :)

thanks for joining ya.. good luck.

ladymariah said...
This comment has been removed by the author.
einz miszmessy said...

tq ajak...
einz join yep...

http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2011/07/contest-pantun-ramadhan-by-miss-lady.html

terimalah...hehehe...tq

ladymariah said...

thanks for joining... gud luck ya...

tiefazatie said...

esok last nie kan sis..nak join gak!tgu2..cari idea nie..

tiefazatie said...

sis...ifa join nie..sempat lagi kan2..

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/08/contest-pantun-ramadhan.html

id follower: tiefazatie

tq ye sis..
selamat berpuasa!

ALVAS-87-CONTEST said...

saya join...


id : alvas

http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/08/contest-pantun-ramadhan.html